Μαλαγουζιά – Μπουγιούρης

Αν έχεις παίξει στην ζωή σου Football Manager ένα θα σου πω. Αυτό το κρασί είναι ο Μαξίμ Τσιγκάλκο των ελληνικών κρασιών. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρος ακόμα για την διείσδυση του Manager στο κοινό ενός wine blog θα κάνω άμεσα την εξήγηση.

Ο Τσιγκάλκο ήταν η καλύτερη Value for Money επιλογή που μπορούσε να κάνει κάθε wannabe προπονητής. Πήγαινες στη Δυναμό Μίνσκ (εδώ βλέπε Αττική), που δεν είναι δα και η Μασία (βάλε από Μπορντό μέχρι Ραψάνη), αγόραζες έναν παίχτη δίνοντας ελάχιστα χρήματα (δεν νομίζω πως θέλει εξήγηση αυτό) και αυτός καθάριζε σε κάθε διοργάνωση.

Έχεις αγώνα Champions League (σαν να λέμε τραπέζι με wine crowd), θα σκοράρει, έχεις αγώνα κυπέλλου στους ομίλους (πίνεις κρασιά στο χωρίο με τον μπάρμπα σου) έχει βάλει δύο στο ημίχρονο και έχει καθαρίσει την μπουγάδα.  Αλώνια, σαλόνια όλα χαρούμενα και νοικοκυρεμένα.

Μπορεί να μην είναι η μεγάλη Σαντορίνη, μπορεί σε κάποιον που δεν την έχει δοκιμάσει να μην προκαλεί συγκίνηση, αλλά μόλις βγει ο φελλός, το πάρτι αρχίζει. Έντονα αρωματική, με μία χαρακτηριστική φρεσκάδα, δροσερή και με ισορροπημένη οξύτητα. Όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει την ποικιλία αυτή, μία από τις πλέον αγαπημένες της Ελληνικής αγοράς, σε μία οινοποίηση που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Το κτήμα Μπουγιούρη έχει αποδείξει πως γνωρίζει να φτιάχνει καλά κρασιά και αν προσθέσουμε στην εξίσωση την σχέση ποιότητας – τιμής τότε έχουμε να κάνουμε σίγουρα με ένα κορυφαίο value for money κρασί. Κάτι σαν τον Μαξίμ Τσιγκάλκο δηλαδή, του αγαπημένου μου Football Manager.

 

Μαλαγουζιά Μπουγιούρης 2015

  • Περιοχή: Πλαγιές Κιθαιρώνα
  • Ποικιλίες: Μαλαγουζιά
  • Tasting Notes:  Ιδιαιτέρα αρωματική, στρόγγυλη και φιλική. All around κρασί με πολύ όμορφο κιτρινοπράσινο χρώμα.