Τρείς μάγισσες, Κτήμα Μπαραφάκα

Αν οι Τρεις Μάγισσες του Χρήστου Μπαραφάκα ήταν τραγούδι θα ήταν το Girls & Boys των Blur. Χαρούμενο, χαλαρό, αγαπητό από αγόρια και κορίτσια. Ένα κρασί με μια ελαφρότητα μοναδική. Ένα κρασί, που αψηφά το context, στο οποίο δημιουργήθηκε και είναι σαν να ήρθε από τα 90s φέρνοντας μαζί του όμως μόνο τα καλά στοιχεία της εποχής.

Η πρώτη μου επαφή με το συγκεκριμένο κρασί έγινε σε μια εποχή που η επιλογή ροζέ δεν υπήρχε καν στον ορίζοντα για εμένα.  Κάπου εδώ να πω πως το κτήμα Μπαραφάκα βγάζει κατά την γνώμη μου μερικά από τα τιμιότερα ελληνικά κρασιά. Τα γνώρισα κατά  τύχη όταν ψάχνοντας μια οικονομική επιλογή στον Σείριο της Θεσσαλονίκης έπεσα πάνω στο λευκό «Αμπέλου Ιδέα». Ενθουσιάστηκα από τον αρωματικό χαρακτήρα ενός τόσο προσιτού κρασιού, που στην πρώτη μου επίσκεψη στη Νεμέα για τις μεγάλες μέρες Νεμέας παράλειψα πιο φημισμένα επισκέψιμα οινοποιεία και επισκέφτηκα το Κτήμα Μπαραφάκα.

 

Η πρώτη γνωριμία με τον  Χρήστο Μπαραφάκα ήταν καταλυτική. Καταλαβαίνεις την αγάπη του για τα κρασιά που φτιάχνει σε κάθε κουβέντα του και αυτό είναι κάτι που σε ακολουθεί σε κάθε γουλιά.  Έτσι μετά την απαραίτητη γνωριμία με την πλήρη γκάμα του οινοποιείου, καταλήξαμε να φορτώνουμε το αυτοκίνητο με έναν σεβαστό αριθμό κιβωτίων. Αν και είχαμε δοκιμάσει τις Τρείς Μάγισσες, πρέπει να πω ότι δεν ήταν στις επιλογές μας. Είπαμε, ροζέ και μάλιστα ημίγλυκο δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη στις επιλογές μου.

Ο Χρήστος όμως γνωρίζοντας το διαμάντι που έχει στα χέρια του, σφηνώνει 2-3 φιάλες σε ένα μισογεμάτο κιβώτιο. Δώρο του οινοποιού λέει, κλείνοντας το μάτι και the rest is history που λένε και στην Νεμέα.  Οι Τρεις Μάγισσες είναι πάντα στις παραγγελίες που κάνω, είναι από τα αγαπημένα δώρα που προσφέρω σε φίλους winelovers και μη και είναι μια σίγουρη επιλογή σε κάθε μάζωξη που κάνουμε στο σπίτι.

Αν μπορώ να βρω ένα μειονέκτημα στο κρασί αυτό είναι πως έχει γίνει τόσο δημοφιλές που έχουμε φτάσει στο σημείο να μην το βρίσκουμε όχι απλά στο ράφι αλλά και στον ίδιο τον παραγωγό. Φέτος το έμαθα το μάθημά μου και έκανα την παραγγελία μου en primeur.

 

Τρείς μάγισσες, Κτήμα Μπαραφάκα

  • Περιοχή: Νεμέα
  • Ποικιλίες: Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο
  • Tasting Notes: Φρουτώδες και ανθικό. Αίσθηση καλοκαιριού αλλά όχι απαραίτητα καλοκαιρινό κρασί.