Ημέρα #12 Petit Chablis 2021 – Domaine Moreau Naudet

Petit Chablis 2021 – Domaine Moreau Naudet

Στο Jerar πηγαίνουμε πάντα με αγαπημένους φίλους. Και μόνο. Είναι ένα εστιατόριο με το οποίο είμαστε βαθιά συνδεδεμένοι γιατί ακριβώς το έχουμε δέσει στο μυαλό με στιγμές σπουδαίες και τους ανθρώπους μας. Και το Χάρη Νικολούζο φυσικά αλλά και το Διονύση Βασιλειάδη. Αυτή ήταν μια τέτοια βραδιά, οπότε καθώς προσπαθούσαμε να επιλέξουμε εναρκτήρια φιάλη για το δείπνο, μας πρότειναν γνωρίζοντας πόσο αγαπάμε τις εκλεπτυσμένες οξύτητες, να ξεκινήσουμε το δείπνο μας με τον petit αδερφό του μεγάλου αριστοκράτη κι εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία. Και βγήκαμε κερδισμένοι. Ο όρος petit σχεδόν αδικεί τα συγκεκριμένα Chablis. Σε κάνει να φαντάζεσαι κάτι …μικρότερο. Κι όμως. Έρχονται αυτά τα μικρά του Domaine Moreau Naudet να σου πουν ότι έσφαλλες. Και απολαμβάνεις βαθιά. Με έκπληξη ή χωρίς.

Σημείωση: Όλα τα κρασιά, που περήφανα φέρουν την ονομασία Chablis στην ετικέτα τους, είναι Chardonnay από την περίφημη περιοχή Chablis στη βόρεια Βουργουνδία. Η διαφορά ανάμεσα στα Chablis και στα Petit Chablis είναι η διαφορετική σύσταση της γης στα αμπελοτόπια και ο προσανατολισμός.


ΠαραγωγόςDomaine Moreau Naudet
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Chardonnay 
ΠροέλευσηΒουργουνδία, Γαλλία
Vintage2021

Tasting Notes: 100% Chardonnay από το Chablis στη Γαλλία. Αχυρόχρυσο χρώμα. Στη μύτη βγαίνει με ένταση ένα μπουκέτο πράσινου μήλου, ροδάκινου και λεμονανθού με μια ιδέα βανίλιας να ακολουθεί αχνά στο βάθος. Στο στόμα ροδάκινο και βερίκοκο, μήλο και αχλάδι, lime, μέλι και ξηροκάρπια χορεύουν όμορφα. Μεσαίο σώμα, βουτυράτος χαρακτήρας με βάθος και ένταση, προκλητικά ζουμερό, με ισορροπημένη μεταλλικότητα και συγχρόνως σεμιναριακή φρεσκάδα και οξύτητα, υπέροχη επίγευση. Σκέτη πρόκληση.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.