Ημέρα #143 Les Jardins Riesling 2017 – Domaine Ostertag

Les Jardins Riesling 2017 – Domaine Ostertag

Ποτέ μη συναντάς τους ήρωες της νιότης σου. Ή και όχι. Vol. 1

Το Riesling του κτήματος Ostertag ήταν ίσως το πρώτο Riesling που γνώρισα και αγάπησα. Ήταν στις πρώτες ακόμα επισκέψεις μας στο Ετερόκλητο (obviously), όταν έκαναν την εμφάνισή τους μια σειρά από Γαλλικές ετικέτες φυσικής οινοποίησης. Τραγανό και δροσερό, γρήγορα απέκτησε ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου. Πέρασαν χρόνια και έτυχε να μη βρει το δρόμο προς το ποτήρι μου. Μέχρι που ο φίλος μου ο Θάνος το τοποθέτησε στο τραπέζι. Ο αρχικός ενθουσιασμός μετατράπηκε σε σκεπτικισμό. Μήπως μέσα στον ενθουσιασμό των πρώτων δοκιμών έδωσα στο Les Jardins μια θέση που ίσως δεν άξιζε; Με την πρώτη γουλιά, κάθε αμφιβολία εξαφανίστηκε. Ήταν όπως ακριβώς το θυμόμουν. Εξαιρετικό.

Ποτέ μη συναντάς τους ήρωες της νιότης σου. Ή και όχι.


ΠαραγωγόςDomaine Ostertag
Ποικιλιακή ΣύνθεσηRiesling
ΠροέλευσηΑλσατία, Γαλλία
Vintage2017

Tasting Notes: Χρώμα διαυγές χρυσό. Στη μύτη τα τόσο περιζήτητα πετρόλ, ροδάκινο, λεμόνι και βερίκοκο. Το σώμα του είναι μέτριο με λίγα υπολειμματικά ζάχαρα που καλύπτονται εξαίσια από την τραγανή οξύτητα. Μακράς διάρκειας επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.