Ημέρα #15 Veronica Ortega ‘ROC’ Mencia 2016

Veronica Ortega ‘ROC’ Mencia 2016

Η απόσταση από το Toledo μέχρι το Jiménez de Jamuz είναι 380 χιλιόμετρα. Τέσσερις ώρες οδήγησης από τα γραφικά πλακόστρωτα μέχρι την καρδιά του Bierzo. Μια διαδρομή που την κάνουν μόνο οι πιο αποφασισμένοι ή οι πιο τρελοί. Εμάς μπορείτε να μας βάλετε σε όποια κατηγορία θέλετε. Όταν λοιπόν έχεις περάσει μια μέρα στους δρόμους για να φτάσεις στο πιο φημισμένο κρεατάδικο της Ισπανίας, τότε φροντίζεις το κρασί που θα συνοδέψει τη μπριζόλα να έχει αντίστοιχα ηψιλές προδιαγραφές.

Η Veronica Ortega, έχει αναλάβει τα παλιά κλίματα της οικογένειας στο Bierzo. Από αμπέλια άνω των 80 ετών, μας δίνει μια Μενθία που δείχνει τις σαφείς Βουργουνδικές καταβολές της οινοποιού.


ΠαραγωγόςVeronica Ortega
Ποικιλιακή Σύνθεση100 Mencia
ΠροέλευσηBierzo, Ισπανία
Vintage2016

Tasting Notes: Χρώμα βαθύ κόκκινο. Στη μύτη κεράσια, πιπέρια, καπνός και δέρμα. Μεσαίο προς γεμάτο σώμα, με πλούσια γήινη ταυτότητα, τραγανή οξύτητα και ζουμερές τανίνες. Μακρά και γλυκιά επίγευση

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.