Ημέρα #16 César Márquez – Pico Ferreira 2019

César Márquez – Pico Ferreira 2019

Ο César Márquez προέρχεται από μια πασίγνωστη οικογένεια του κρασιού, καθώς θείος του είναι ο σπουδαίος Raúl Pérez. Κατατάσσεται ήδη στα ανερχόμενα αστέρια της οινικής Ισπανίας και χαράζει τη δική του νόστιμη πορεία σε ποτήρια και φιάλες. Έχει επιλέξει τρία μαγικά αμπελοτόπια στο Bierzo, ένα εκ των οποίων και το Pico Ferreira, για να δημιουργήσει τρία single vineyard κρασιά και αναδείξει τη μοναδικότητα της περιοχής και να αποδείξει τη δυναμική του τόπου στην παραγωγή fine wines, όπως λέει. Χωρίς ιδιαίτερη γνώση των κρασιών του César φθάσαμε στη Μαδρίτη και πέσαμε όχι πάνω του, αλλά στην πρώτη φιάλη πολύ γρήγορα με τη βοήθεια του απίθανου sommelier του Ganz Wine Bar. Γεγονός είναι ότι ο περί ου ο λόγος somm μας βοήθησε να …πέσουμε πάνω σε διάφορες εξαιρετικές φιάλες.


ΠαραγωγόςCésar Márquez
Ποικιλιακή ΣύνθεσηMencia & 11 ακόμα ποικιλίες
ΠροέλευσηBierzo, Ισπανία
Vintage2019

Tasting Notes: Mencia κατά κύριο λόγο, όμως ο ίδιος ο οινοποιός λέει ότι υπάρχουν ακόμα 12 ποικιλίες στο συγκεκριμένο αμπέλι με φυτά άνω των 100 ετών, από το Bierzo. Οπότε who knows? Βαθύ κόκκινο. Η μύτη εντυπωσιακή, ώριμα μαύρα φρούτα, γαρύφαλλο, κανέλλα και πιπέρι δημιουργούν ένα ελκυστικό μπαχαράτο ανσάμπλ και στο τέλος μια ανάλαφρη βιολέτα μόλις που κάνει αισθητή την παρουσία της. Στο στόμα παραμένουν όλα τα αρωματικά στοιχεία, βοτανική αίσθηση και μαύρη πικρούτσικη σοκολάτα με το βαρέλι ίσα ίσα να φαίνεται στις όμορφες καψαλισμένες νότες στο τέλος. Μεσαίο προς γεμάτο σώμα, στρογγυλές τανίνες, αρμονικό, εκφραστικό και κομψό το αποτέλεσμα με τον υπέροχο γήινο χαρακτήρα να μην κλέβει την παράσταση από το εντυπωσιακό φρούτο του Pico Ferreira. Μακρά πιπεράτη επίγευση.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.