Ημέρα #204 Riesling Via Saint-Jacques 2015 – Schieferkopf

Via Saint-Jacques Riesling – Schieferkopf

Σχεδόν κάθε Παρασκευή βράδυ του καλοκαιριού το αυτοκίνητο μας οδηγεί, στον αυτόματο, στην πόρτα μιας ταβέρνας στο Βοχαϊκό Κορινθίας. Μα είναι ταβέρνα το Εβίβα, θα ρωτήσουν όσοι έχουν ήδη πάει. Φυσικά. Ίσως η καλύτερη. Με ειδικότητα στο κρέας και στο κρασί. Όταν τυχαίνει ο ιδιοκτήτης, να είναι κολλητός φίλος και μέγας οινόφιλος, δε θα φθάσεις με άδεια χέρια. Και τι να του προσφέρεις να ανοίξει αφού βγάλει την ποδιά του το βράδυ και έρθει να καθίσει να ξεκουραστεί; Με το Γιώργο Μαυρονάσιο η επιλογή είναι δύσκολη, αλλά και δεν είναι συγχρόνως. Η αδυναμία του στα αλσατικά riesling συγκρίνεται μόνο με αυτή που έχει στα ασύρτικα. Οπότε σκαλίζεις το συντηρητή και βγάζεις ένα παλιόκρασο. Πόσο παλιό; Ε όχι και σαν την Ακρόπολη.


ΠαραγωγόςSchieferkopf
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Riesling
ΠροέλευσηΑλσατία, Γαλλία
Vintage2015

Tasting Notes: Χρυσαφένιο χρώμα, 100% Riesling από την Αλσατία. Μύτη εντυπωσιακή, εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο, ανανάς. Στο στόμα όλα όσα μύρισες στην αρχή μαζί με τη στρογγυλάδα της γλύκας του μελιού, ροδάκινο και ginger. Μεσαίο σώμα, πολυπλοκότητα και αρωματική ένταση, υψηλή οξύτητα και ορυκτότητα. Υποδειγματική ισορροπία και μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.