Ημέρα #24 Eulogio Pomares Castineiro Albarino 2021

Eulogio Pomares Castineiro Albarino 2021

Μέρα πρώτη στην Ισπανική μας περιπέτεια. Η Μαδρίτη έχει αρχίσει σταδιακά να μας δείχνει την σαγηνευτική της πλευρά. Αγορές, πλατείες, βουλεβάρτα, πεζόδρομοι και όπου και να κοιτάξεις, μικρά ή μεγαλύτερα μαγαζάκια που σερβίρουν τάπας, μπύρες, βερμούτ και κυρίως κρασί. Κρασί παντού.

Μέσα σε αυτή την υπερπληθώρα επιλογών, κανείς πρέπει να είναι προσεκτικός για να βρει αυτό ψάχνει. Να ξεχωρίσει το κορυφαίο από το καλό. Να διαλέξει που θα περάσει λίγες από τις μετρημένες ώρες του στην πόλη. Ποια είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ένας τέτοιος χώρος; Σπουδαία λίστα ή ακόμα καλύτερα κελάρι με επιλογές εκτός λίστας. Προσωπικό που να κουβαλά την ίδια τρέλα για το κρασί με εμάς. Ενδιαφέρουσες επιλογές στο φαγητό. Καλόγουστο περιβάλλον. Τσεκ, τσεκ, τσεκ και τσεκ.

Αφού βρίσκει όλα αυτά, τότε είναι η ώρα να πιείς το κορυφαίο Abariño της ζωής σου.

Υ.Γ. GANZ Wine Bar, το περί ου ο λόγος μαγαζάκι που θα δικαιώσει κάθε προσμονή των διψασμένων ταξιδιωτών ή locals. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας για το road trip μας στην Ισπανία.


ΠαραγωγόςEulogio Pomares
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Albariño
ΠροέλευσηRias Baixas, Ισπανία
Vintage2021

Tasting Notes: Ο Eulogio Pomares, ένας από τους κορυφαίους οινοποιούς της Ισπανίας , δοκιμάζει τα όρια της ποικιλίας σε αυτή την υπέροχα ασυνήθιστη έκφραση του Albariño, Ζυμωμένο και παλαιωμένο σε αμφορείς, είναι ένα πλούσιο, συμπυκνωμένο κρασί, που προέρχεται από έναν μόνο αμπελώνα 0,3 στρεμμάτων. Η μύτη είναι πολύπλοκη με φρουτώδη αρώματα και νότες εσπεριδοειδών. Το κρασί είναι καλοδομημένο, με αξιοσημείωτη συγκέντρωση και πλούσια υφή και καθαρή ορυκτότητα. Η οξύτητα του είναι δυνατή, ευχάριστη και ισορροπημένη και το τελείωμα του μακρύ με έντονη. Θα μπορούσε να παλαιώσει με χάρη στο βάθος του συντηρητή, αλλά δε ξέρω ποιος θα μπορούσε να περιμένει χρόνια για να απολαύσει αυτό το κρασί.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.