Ημέρα #271 Santovato 2019- Γκίκας

Santovato 2019- Γκίκας

Η πανσέληνος του Ιουλίου μας βρήκε στην παραλία της Αλμυρής. Ξέρεις πως είναι. Όταν βρεις ένα μέρος που αγαπάς, θες να το μοιραστείς με φίλους που αγαπάς. Το μέρος αυτό φυσικά είναι το Αλμυρίκι και οι φίλοι η Νάνσυ και ο Κωνσταντίνος. Η Νάνσυ έχει την χαρά και εμείς την τιμή να είναι η κτηνίατρος της Μπανάνας μας. Ο Κωνσταντίνος, μέγιστος foodie, θυμώνει όταν τον λέμε influencer (@thiscookingman).

Εκεί, στην ακρογιαλιά, παρέα με καλούς φίλους και πολύ καλό φαγητό, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα πολύ καλό κρασί. Η κάβα του Κώστα όμως δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Σαββατιατιανό του φίλου Ανδρέα Γκίκα και η βραδιά ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


ΠαραγωγόςΟινοποιείο Γκίκα
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΣαββατιανό
ΠροέλευσηΠλαγιές Κιθαιρώνα,
Vintage2019

Tasting Notes: Το χρώμα του απαλό αχυρένιο. Στη μύτη βερίκοκο, εσπεριδοειδή και ψωμί. Το σώμα του γεμάτο, απόρρεια της παραμονής για 6 μήνες στις φίνες οινολάσπες του, με μέτρια οξύτητα και πολύ ευχάριστη λιπαρότητα.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.