Ημέρα #272 Amalia Vintage 2017 – Κτήμα Τσέλεπου

Amalia Vintage 2017 – Κτήμα Τσέλεπου

Η Amalia Vintage του Τσέλεπου είναι μια Πελοποννήσια αριστοκράτισσα. Και τέτοια ανάλογη συμπεριφορά της αρμόζει. Ένα εξαιρετικό εστιατόριο στα μέρη της, στην Τρίπολη με μια κάβα θαυμαστή. Στη Villa Incognito η Amalia βρήκε τη θέση που της αξίζει. Και βρήκε το δρόμο της στα ποτήρια μας. Δις μάλιστα, η ωραία και μοιραία αλλά παμπόνηρη vintage καλλονή. Φυσικά είχε δίκιο η Υακίνθη που επέμεινε την πρώτη φορά να κλείσουμε το δείπνο μας με αυτή τη φιάλη. Στη δεύτερη επίσκεψη ζητήσαμε εμείς να ξεκινήσουμε το δείπνο μας μαζί της. Ενθουσιαστήκαμε ξανά. Και ευέλικτη η κομψή Amalia. Μας ξεμυάλισε. Με το γάντι.


ΠαραγωγόςΚτήμα Τσέλεπου
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Μοσχοφίλερο
ΠροέλευσηΜαντινεία, Αρκαδία
Vintage2017

Tasting Notes: Ανοιχτό αχυροκίτρινο, 100% Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία. Στη λεπτεπίλεπτη μύτη βγαίνουν μπροστά τα εσπεριδοειδή με το πορτοκάλι πρώτο, το αχλάδι και το πράσινο μήλο και ακολουθεί το brioche. Στο στόμα κερδίζει το λεμόνι στην πρώτη γουλιά και σε δεύτερο χρόνο το μέλι κι ένα φίνο άγγιγμα από γιασεμί. Ένα βελούδινο βουτυράτο σώμα, με μέτρια οξύτητα και νόστιμη επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.