Ημέρα #351 Λημνιό 2019 – Ανατολικός

Λημνιό 2019 – Ανατολικός

Τον Αύγουστο κάναμε μια μοναδική εκδρομή στην Καβάλα και στην Ξάνθη, μέρη τα οποία είτε δεν είχα επισκεφθεί ποτέ είτε -όπως στην πόλη της Καβάλας- είχα να βρεθώ πολλά χρόνια. Καταφέραμε να καταπιούμε πολλά χιλιόμετρα σε μια εβδομάδα, να γυρίσουμε παραλίες, βουνά και φυσικά οινοποιεία. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν είναι έκπληκτος αυτή τη στιγμή(!). Η επίσκεψή μας στον Ανατολικό ήταν χρωστούμενη εδώ και πολύ καιρό καθώς είμαστε ένθερμοι θαυμαστές των υγρών διαμαντιών που παράγει το οινοποιείο υπό τη φροντίδα των αδερφών Νικολαϊδη. Και πλην της υπέρκομψης σειράς Fine, που όλοι -κι εμείς φυσικά!- επαινούν αδιακρίτως, κάνοντας μια δοκιμή σε ολόκληρη τη γκάμα του Ανατολικού παρέα με το Σάκη Νικολαϊδη, ανακαλύψαμε ένα μικρό εθιστικό θαύμα, το Λημνιό του κτήματος. Έκτοτε μόνιμη η θέση στην καρδιά και στο συντηρητή μας.


ΠαραγωγόςΑνατολικός
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΛημνιό
ΠροέλευσηΆβδηρα, Ξάνθη
Vintage2019

Tasting Notes:

Μέτριο ρουμπινί, 100% Λημνιό από τα Άβδηρα της Ξάνθης. Κομψά αρώματα κερασιού, βύσσινου, δέρματος και βανίλιας με μια λεπτή ανθικότητα που ακολουθεί. Στο στόμα βγαίνουν τα μαύρα φρούτα με το κεράσι και το δαμάσκηνο πρώτα, πιπέρι και κάρδαμο και ο καπνός. Μεσαίο σώμα, ιδανική ισορροπημένη οξύτητα, στρογγυλές ευγενείς τανίνες, πολύπλοκη και στιβαρή μπαχαρένια επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.