Ημέρα #48- Glen Carlou – The Glen Carlou Collection 2017

Glen Carlou – The Curator’s Collection Red Blend 2017

Νότιος Αφρική, Νέος Κόσμος, blend, κόστος, ταμπέλες. Πριν καν το ανοιχτήρι ακουμπήσει το φελλό, έχουμε ήδη σχηματίσει μια εικόνα. Ξέρουμε τι περιμένουμε και πολλές φορές “οδηγούμε” την αντίληψή μας σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτές τις ταμπέλες αφαιρεί από την εξίσωση μια τυφλή δοκιμή. Χωρίς αυτές τις προκαταλήψεις τα αποτελέσματα της δοκιμής πολλές φορές μας εκπλήσσουν. Κάπως έτσι, ένα βροχερό βράδυ σε μια εξαιρετική δοκιμη του 90+ wine club ένα νεοκοσμίτικο Bordeaux blend τίναξε τις ταμπέλες που το συνοδεύουν και εμφάνισε ένα ντελικάτο, πολυεπίπεδο πρόσωπο που έκανε τους συνδαιτημόνες να το θεωρήσουν γνήσιο προϊόν της Ευρώπης. Η αποκάλυψη της ετικέτας συνοδεύτηκε από πολλά “I didn’t see that coming”.


ΠαραγωγόςGlen Carlou
Ποικιλιακή ΣύνθεσηCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
ΠροέλευσηSimonsberg-Paarl, Ν. Αφρική
Vintage2017

Tasting Notes:Το χρώμα του είναι βαθύ μελάνι. Στη μύτη δέρμα, πιπεριά και καπνός με νότες ξύλου από το βαρέλι. Οι τανίνες του είναι μεταξένιες και η οξύτητά του μεσαία και ισορροπημένη. Το αλκοόλ του στο 14%. Η επίγευσή του μακρά και χαρακτηριστική.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.