Ημέρα #78 Γουμένισσα 2018 – Κτήμα Χατζηβαρύτη

Γουμένισσα 2018 - Κτήμα Χατζηβαρύτη

Γουμένισσα 2018 – Κτήμα Χατζηβαρύτη

Ο αδερφός μου είναι σεφ και τον θαυμάζω απεριόριστα. Εξαιρετικός στη δουλειά του και -ακόμα και μετά από 20 χρόνια εμπειρίας- παντοτινός λάτρης του καλού φαγητού. Το ίδιο κι εγώ, όπως καλά ξέρετε. Όλα μου τα έχει πάρει αυτό το παιδί. Μπόι, ομορφιά και γαστρονομικές συνήθειες. Ταξιδεύουμε μανιωδώς σε όλες τις γωνιές του πλανήτη για να δοκιμάσουμε νοστιμιές (και όχι μόνο) κι έχουμε κυριολεκτικά φάει τον κόσμο. Απλώς όχι μαζί. Η δουλειά του τον κρατά στο εξωτερικό πολλά χρόνια τώρα και σπάνια απολαμβάνουμε κοινές στιγμές. Πόσω μάλλον fine dining. Έτσι, για αλλαγή, στα προηγούμενα γενέθλιά του ήταν στην Αθήνα και γιορτάσαμε στη Σπονδή. Όπου καταλήξαμε ότι το fine dining ζητά απαραιτήτως και fine wine.


ΠαραγωγόςΚτήμα Χατζηβαρύτη
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΞινόμαυρο 70%, Νεγκόσκα 30%
ΠροέλευσηΓουμένισσα
Vintage2018

Tasting Notes: Βαθύ ρουμπινί με ελαφριές κεραμιδί νότες. Ξινόμαυρο 70%, Νεγκόσκα 30% από τη Φιλυριά της Γουμένισσας. Στη μύτη ώριμα μαύρα φρούτα, όπως το κεράσι, το βύσσινο και το δαμάσκηνο πλαισιώνονται από γλυκά μπαχάρια και μια ανεπαίσθητη κομψή αίσθηση βοτανικότητας. Μάλλον μαντζουράνα, που μου θυμίζει πάντα τη γιαγιά μου. Στο στόμα τα φρούτα δένουν άψογα με τη λιαστή ντομάτα, την ελιά, τη βανίλια, το γαρύφαλο και το μαυροπίπερο και το δέρμα. Μέτριο σώμα, πλούσιες καλοδουλεμένες τανίνες, μέτρια οξύτητα, πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας, επίμονη επίγευση. Ένα πληθωρικό και ευγενές συγχρόνως κρασί. Εύκολη επιλογή σήμερα αλλά και σε μερικά χρόνια. Η μοντέρνα μορφή της Γουμένισσας.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.

20 κρασιά για το Πάσχα κάτω από 20€
Ένας οδηγός για να πιείς καλό κρασί οικονομικά Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν …
Κτήμα Τσέλεπος – Μαντινεία
Δεν θυμάμαι ποια είναι η πρώτη μου επαφή με τα κρασιά του …