Ημέρα #80 Σαντορίνη 2016 – Σιγάλας

Σαντορίνη 2016 – Σιγάλας

Με αφορμή μια πρόσφατη δοκιμή σπάνιων ασύρτικων από τη Σαντορίνη, θυμήθηκα μια πραγματικά σπουδαία βραδιά, στην οποία είχα τη τύχη να είμαι καλεσμένος. Μια βραδιά με τον Πάρι Σιγάλα και τις παλαιωμένες Σαντορίνες του. Μια βραδιά που ο εμβληματικός οινοποιός έβγαλε από το κελάρι του μερικές “ξεχασμένες” φιάλες και τις μοιράστηκε μαζί μας. Λίγο πιο πρόσφατα μία φιάλη από αυτές της δοκιμής, μια δεξαμενή του 2016, βρήκε ξανά τον δρόμο προς το ποτήρι μου. Απόλαυση.


ΠαραγωγόςΚτήμα Σιγάλα
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Ασύρτικο
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2016

Tasting Notes: Χρώμα που μόλις έχει πάρει να χρυσίζει. Στη μύτη δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνιση τους τριτογενή αρώματα ενώ ξεχωρίζει ο ανθός λεμονιάς και lime. Στο στόμα οξύτητα, μεταλλικότητα, αλμυρότητα και φρεσκάδα, ισορροπούν υποδειγματικά. Το σώμα του μέτριο αλλά αισθητό, το αλκοόλ του ζεστό και καλοενσωματωμένο. Η επίγευση του μακρά και απολαυστική. Ένα κρασί που κερδίζει τη μάχη με τον χρόνο. Ένα κρασί που βρίσκεται στο top του.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.