Μικροκλίμα 2005 – Παπαϊωάννου

Το Μικροκλίμα του Παπαϊωάννου δεν είναι καλό κρασί. Να μην το πίνετε, να μην το αγοράζετε και όσοι έχετε φυλαγμένες φιάλες να τις πετάξετε. Και να μου πείτε που τις πετάξατε να πάω να τις μαζέψω γιατί τις θέλω όλες!

Δεν κάνω πλάκα. Το κρασί αυτό δεν φτάνει για όλους. Οπότε μπορείτε να πιείτε όσο ξινόμαυρο θέλετε, να δοκιμάσετε όλες τις μαυροδάφνες και όλα τα μαυροτράγανα. Ψάξτε όλες τις οινοποιήσεις σε αμφορέα, σε δεξαμενή από τιτάνιο, σε μπετονιέρα, χωρίς θειώδη, ότι τρελό και περίεργο δικό σας. Αφήστε σε μένα αυτό το μοναδικό αγιωργίτικο.

Τελευταία ακούω πως το αγιωργίτικο δεν είναι αξιόλογη ποικιλία και πως ένας wine lover δεν είναι δυνατόν να την έχει περί πολλού. Τη δική μου γνώμη μάλλον την καταλάβατε στις παραπάνω γραμμές. Η εκτίμησή μου για την ποικιλία είναι πραγματικά μεγάλη και η αδυναμία μου για το συγκεκριμένο κρασί τεράστια.  Είναι ένα από τα κρασιά που με έκαναν οινόφιλο, το κρασί που επέλεξα στην πρώτη μας οινική έξοδο και το πρώτο κρασί που έβαλα στην κάβα μας όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την συλλογή μας.

Χθες το βράδυ είχα στα χέρια μου ένα βιβλίο με τίτλο “250 images you need to see”. Αν ποτέ έγραφα ένα αντίστοιχο βιβλίο για το κρασί το εξώφυλλο, στην θέση του Che θα είχε ένα  Μικροκλίμα Παπαϊωάννου

 

Μικροκλίμα 2005 – Παπαϊωάννου

 

  • Περιοχή: Νεμέα
  • Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο από παλαιά κλήματα 40 ετών, με χαμηλή στρεμματική απόδοση.
  • Tasting Notes: Βαθύ κόκκινο χρώμα, μαλακό και γεμάτο σώμα, τανίνες δυνατές αλλά όχι επιθετικές. Παλαιώνει για 20 μήνες σε δρύινο βαρέλι και συνεχίζει να ωριμάζει ένα χρόνο ακόμα στη φιάλη. Επιδέχεται παλαίωση 10-15 ετών. Αν είχες ποτέ σκοπό να μου κάνεις ένα δώρο, μην ψάξεις κάτι άλλο.