Ημέρα #258 Pure 2016 VSV

Pure 2016 VSV

Βρίσκεσαι Τρίτη βράδυ στο Αλμυρίκι, στα ένδοξα πατρώα χώματα της Κορινθίας, για μια βραδιά εκπαίδευσης ή βουτιά με το κεφάλι στην απόλαυση. Ή και τα δύο. Η παρέα γνωστή και μη εξαιρετέα αποτελούμενη από σεσημασμένους Σαντορινολάγνους. Ο Κώστας Μπαμπαλίκης, σεφ-πατρόν, φρόντισε για το εκλεκτό φαγητό και οι συντηρητές και τα κελάρια όλων μας άνοιξαν για να δημιουργηθεί ένα απίθανο line-up. Ξεχωρίσαμε όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη τρεις φιάλες. Η μία εξ αυτών ήταν το Pure 2016. Μετά τη δοκιμή ο Μ έσπευσε να μου χαρίσει ένα Pure 2016. Να υπάρχει αυτή η συγκλονιστική φιάλη στη συλλογή μας. Για ώρα ανάγκης.


ΠαραγωγόςVSV
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑσύρτικο
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2016

Tasting Notes:

Ανοιχτόχρωμο λεμονί, 100% ασύρτικο. Στη μύτη κερδίζουν οι λεμονανθοί και το πράσινο μήλο, ακολουθεί μια υπέροχη δόση βοτανικότητας. Στο στόμα το λεμόνι, το lime και το μήλο συνδυάζονται με εξωτικά φρούτα και μια ιδέα δενδρολίβανο. Πλούσιο και κομψό σώμα, η οξύτητα κοφτερή σα δαμασκηνό σπαθί, η ορυκτότητα και η αίσθηση της αλμύρας σε ταξιδεύoυν κατευθείαν στο νησί. Μακρά επίγευση και υποδειγματική έκφραση του terroir.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.