Ημέρα #310 Vigna Macchia dei Goti Taurasi 2018- Cantine Antonio Caggiano

Vigna Macchia dei Goti Taurasi 2018- Cantine Antonio Caggiano

Ένα βράδυ στο Paleo. Ένα βράδυ στο Paleo με τον καλό μου, τον Πάνο Τζίμα και τα υπέροχα κρασιά του Γιάννη Καημενάκη. Τώρα μάλιστα. Ακούγεται πολύ καλύτερα. Ο Πάνος, ιδιοκτήτης, κινητήριος δύναμη και ψυχή του Jima Winery, είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με το καλό κρασί. Όπως κι εμείς. Όταν έπεσε η πρόταση στο τραπέζι για Aglianico συμφωνήσαμε και οι τρεις αστραπιαία. Είχαμε τόσα να πούμε, όμως τα ταξίδια και οι οινικές εμπειρίες για άλλη μια φορά κέρδισαν μεγάλο κομμάτι της βραδιάς. Πόσα να χωρέσει ένα βράδυ; Δώσαμε το επόμενο ραντεβού για να συνεχίσουμε την κουβέντα και τη δοκιμή.


ΠαραγωγόςCantine Antonio Caggiano
Ποικιλιακή ΣύνθεσηAglianico
ΠροέλευσηCampania, Ιταλία
Vintage2018

Tasting Notes: Βαθύ ρουμπινί κόκκινο, 100% Aglianico από τη ζώνη Taurasi DOCG στην Campania. Κεράσι και βατόμουρο στη μύτη πλαισιώνονται πλούσια από πιπέρι, μοσχοκάρυδο και καφέ. Στο στόμα το κρασί ξεδιπλώνεται με άνεση και εκτός από τα μαύρα φρούτα βγαίνουν ο αστεροειδής γλυκάνισος αλλά και δέρμα, καπνός, σοκολάτα και μια γήινη αίσθηση μανιταριών. Γεμάτο και πολύπλοκο το σώμα, σοβαρές τανίνες, με οξύτητα και ισορροπία. 18 μήνες βαρέλι, που δεν πνίγουν το φρούτο. Μακρά εντυπωσιακή επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.