Ημέρα #98 Assyrtiko de Louros 2019 – Οινοποιείο Χατζηδάκη

Assyrtiko de Louros 2019 – Οινοποιείο Χατζηδάκη

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Τούτη η φιάλη -πέραν του μύθου που την ακολουθεί- χαράζει πλέον το παρόν και το μέλλον της μαζί με ολόκληρο το οινοποιείο. Μια φιάλη, που λειτουργεί ακόμα και σήμερα ως λάβαρο και ορόσημο της παθιασμένης δουλειάς του Χαρίδημου Χατζηδάκη, σηματοδοτεί τη νέα γενιά του κτήματος, τη συνέχεια του οράματος και καθιερώνει το όνομά της ξανά, με πυγμή ανάμεσα στις super premium ετικέτες του αγαπημένου νησιού με τα πολύτιμα ηφαιστειογενή χώματα, με τις μοναδικές κουλούρες, με τα εξαιρετικά κρασιά, τα οποία αναζητά πια ο οινόφιλος ανά τον πλανήτη. Σημαίνουσα η απουσία του δημιουργού της, μα η φιάλη αυτή μας λέει ένα και μόνο πράγμα. Είναι εδώ για να μείνει. Στο οινοποιείο Χατζηδάκη ξέρουν ακριβώς τι κάνουν.


ΠαραγωγόςΟινοποιείο Χατζηδάκη
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Ασύρτικο
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2019

Tasting Notes:

Βαθύ χρυσαφένιο χρώμα, 100% ασύρτικο από το αμπελοτόπι Λούρος στον Πύργο της Σαντορίνης. Έχει περάσει 24 μήνες σε γαλλικά βαρέλια. Στη μύτη καλοκαιρινό ροδάκινο και μοσχοβολιστό περγαμόντο, ξύσμα λεμονιού και βανίλια. Στο στόμα ανακαλύπτεις την ίδια αρωματική παλέτα παρέα με brioche, μέλι και γλυκό πορτοκάλι. Γεμάτο σώμα, χαρακτηριστική υψηλή οξύτητα, έντονος ορυκτός χαρακτήρας, στιβαρή δομή και μια βουτυράτη πολυτέλεια. Η ευγενής οξείδωση προσδίδει πολυπλοκότητα, βάθος στις γεύσεις. Επίμονη επίγευση. Έχει τσαγανό και μέλλον. Μην ξεχνάτε, το κρασί είναι ακόμα νεαρό. Αν το δοκιμάσατε φέτος, αφήστε το επόμενο να σας αιφνιδιάσει σε 4-5 χρόνια.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.

Δοκιμή με το πιστόλι στον κρόταφο – Ξινόμαυρό, Barolo, Βουργουνδία
Καταγγελία ΣΟΚ. Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε διαρκώς πιέσεις για να συμμετάσχουμε σε …
 Restless River – Hemel-en-Aarde, South Africa
Η Νότια Αφρική ήταν μια οικοδέσποινα γεμάτη χάρη. Δε μας γνώριζε, αλλά …
La Colombe – Cape Town
Το ταξίδι στη Νότια Αφρική σχεδιάστηκε εν ριπή οφθαλμού. Δηλαδή ο σοβαρός …
Ρεμέτζο Ερέτρια
Το ασταμάτητο κυνήγι της νέας ανακάλυψης. Πήγαμε πρώτοι στο νέο talk of …